Leonardo – последната иновация на SAP

Ето кратък отзвук от старта на SAP Leonardo Center в Сингапур в началото на май. Добрата новина е, че специалистите в SAP са по-конкретни за това какво всъщност е Leonardo, и имат повече интересни, реални примери за клиенти, които да споделят. Самата дигитална система Leonardo обаче продължава е в процес на разработване.

Какво всъщност представлява Leonardo?

Под „Leonardo“ SAP има предвид следното:

  • Множество микроуслуги, вградени в облака на SAP, и продукти, които ви позволяват да правите индивидуални разширения за бизнес-приложенията на SAP с помощта на голям асортимент от технологии (IoT, машинно обучение, анализи, големи данни и продукти с блокчейн).
  • „Работилница“ за разработка, развитие и създаване на прототипи, изградена на основата на подхода дизайн мислене и ръководена от екипа на SAP Leonardo, или от някои от неговите консултантски партньори. SAP се надява, че този подход ще помогне на клиентите, които използват Leonardo, да открият практични приложения на Leonardo, които да се свързват обратно с продуктите на SAP.

Въпреки, че SAP планира да покрие разходите за първоначалния прототип, компанията също така твърди, че в повечето случаи ще притежава IPто и ще търси повторното използване на прототипи и решения в своята платформа. SAP възнамерява да изгради библиотека с казуси и универсални решения за тях, които да продава и на други клиенти.

Leonardo е най-новия пазарен продукт на SAP

Leonardo е целенасочен опит за изграждане на продуктови консултации и предлагане на услуги, които да подпомогнат въвеждането на облачния софтуер на SAP. Нововъведението на SAP улеснява голяма част от тежката работа около основната инфраструктура и машинното обучение на други облачни платформи / платформи за изчисления, като Azure, AWS и Google. Компанията не споделя много относно това колко специалисти са работили по Leonardo и други подобни. Вместо това, SAP се фокусира върху използването на отворени рамки в облака, за да може да се разкрият бизнес данни, позволяващи изграждането на потребителски приложения и вертикални решения. Това никак не е лошо, тъй като един лидерски, структуриран подход към иновациите би бил особено ценен, особено ако вече имате дългосрочен ангажимент към SAP. Инициативите на Leonardo се ползват с подкрепата на силната партньорска мрежа на компанията. Към момента на писането на статията SAP има  800 партньори и  1,400 партньорски приложения за Leonardo.

Подходящ ли е Leonardo за вашият бизнес?

Клиентите търсят начини да трансформират бизнеса си чрез голяма база данни, машинно обучение и AI. Подходът дизайн мислене на Leonardo е само един от няколкото начина да започнете по този път. Насочете се към Leonardo, ако:

  • Мислите за дългосрочно обвързване с облака на SAP.
  • Виждате предимствата в структурирания процес на SAP за иновации, водени от дизайн мисленето, които засега само Leonardo предлага.
  • Притежавате нужният микс от стратегическа визия и финансиране, за да поддържате и разширявате тези инициативи извън обикновеният „остров на иновациите“ във вашето предприятие.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *