Успехът на мобилното ви приложение зависи от много фактори, например от броя на потребителите, които ще изтеглят приложението ви и ще генерират приходи за бизнеса ви. Но за да сте сигурни, че можете да достигнете до възможно най-много потенциални клиенти, приложението ви трябва да е лесно достъпно за всеки пазар, на който е активен вашият бизнес. По-долу са изброени основните предимства на локализирането на мобилното ви приложение на езиците, културите и пазарите на целевите ви потребители.

Достъп до повече потребители

Локализарайте приложението си на няколко езика и го адаптирайте към целевите си пазари. Така ще можете да подобрите класирането си в магазините за приложения и да увеличите процента на изтегляне. Колкото повече потребители могат да разберат приложението ви, толкова повече приходи можете да генерирате чрез продажбите или услугите си за мобилни устройства. Локализация на мобилни приложения и AMP.

Но преди да преминете направо към действие и да локализирате своя продукт, ще се нуждаете от още една важна съставка за успеха: задълбочено проучване на пазара. По този начин ще можете да определите правилните аудитории за приложението си и да изберете най-подходящите езици и пазари. Пълното проучване на пазара ще ви помогне да персонализирате продукта си за целевите си клиенти. Например, ще можете да предлагате най-атрактивните функции, да избирате най-привлекателните графики и цветове или да популяризирате приложението си в правилните канали. Анализът на целевия ви пазар и поведението на потребителите също ще ви помогне да решите дали да локализирате приложението си постепенно или да започнете с пълна скорост. Например може да прецените, че е добре да започнете от локализирането на ключови думи или описание на приложението.

Увеличаване на предлагането

С локализирано приложение ще създадете впечатление, че ви е грижа за нуждите и предпочитанията на вашите потребители. Това от своя страна ще ви помогне да спечелите тяхното доверие и лоялност и в крайна сметка ще ги превърнете в постоянни клиенти. След като успеете да увеличите броя на изтеглянията и потребителите, вашият бизнес вероятно ще постигне по-добро онлайн присъствие. Не само вашите приложения, но и вашият уебсайт и каналите на социалните медии ще получат повече предлагане пред нови потребители и нови бизнес възможности.

За да се възползвате от тези предимства, не е необходимо да локализирате всичките си приложения или да локализирате напълно приложенията си. Дори и с едно локализирано приложение или частично локализирано приложение (само избрани продукти, функции или услуги) все още можете да подобрите присъствието си в мрежата. Така ще продължите да развивате марката си.

Подобряване на конкурентното предимство

Добавянето на повече езици, привличането на повече потребители и осигуряването на повече експозиция също ще ви помогнат да подобрите конкурентното си предимство. Тъй като потребителите по целия свят харчат два пъти повече време за мобилни устройства. Отколкото за настолен компютър, очевидно е, че марката трябва да обхване мобилните технологии. В противен случай може да пропуснете потенциала да станете бизнес ориентиран към клиента. Локализирането на вашето бизнес приложение може също да бъде добър начин да се разграничи вашата марка. Това важи особено за пазар, където всеки се опитва постоянно да измисля нови функции. Понякога всичко, което трябва да направите, за да дадете малко тласък на мобилното си приложение, е да добавите нов език и да го отворите за нов пазар. Безкрайната надпревара за по-добър, по-креативен и по-уникален дизайн не е единственият път към успеха.

Естествено, в даден момент предлагането само на едно многоезично приложение може да не е достатъчно, за да продължи да развива бизнеса ви. След това можете да инвестирате отново в създаването на голям локализиран мобилен продукт. Или просто да добавите няколко уникални функции към успешно локализираното си приложение.